Page content

article content

Beste GPS Tracker

De beste GPS Tracker bestaat NIET!

beste gps trackerNet zoals dé beste auto, mobieltje, fiets, spijkerbroek of TV niet bestaat. Er zijn tal van artikelen in de trand van ‘De beste GPS Tracker van 2017’. Maar deze reviews zijn vaak erg beperkt omdat ze nooit alle GPS Trackers kunnen testen. Daarnaast heb je gebruikersreviews, iemand koopt een GPS Tracker en schrijft daar een artikel over. Je kunt daar natuurlijk wel informatie uithalen maar hou er rekening mee dat die gebruiker schrijft vanuit zijn eigen verwachtingen. Als je wilt lezen wat over het algemeen een GPS Tracker ‘goed’ maakt en welke soorten trackers je absoluut moet vermijden, lees dan gerust verder. Als je na het lezen van deze blog de juiste keuze kunt maken voor een tracker dan is mijn missie geslaagd!

In het algemeen moet een goede GPS Tracker:

  1. passen bij jou situatie
  2. nauwkeurig zijn
  3. lange batterijduur hebben
  4. een goede kwaliteit/prijs verhouding hebben
  5. lange levensduur hebben

1. Passen bij je situatie

Je kunt dit het beste bekijken als ‘eisen’ waaraan de tracker absoluut moet voldoen en wensen die leuk zijn erbij te krijgen. Het belangrijkste is het doel waarvoor je de tracker wilt gaan gebruiken. Je bent waarschijnlijk gaan zoeken in Google omdat je meer informatie wilt en vooral een tracker die past bij je situatie. Ik heb zelf een indeling gemaakt van 8 doelgroepen die behoefte kunnen hebben aan een tracker. Waarbij meteen een kanttekening geplaatst moet worden want een klein kind of een dementerende oudere zal uiteraard zelf geen behoefte hebben aan een tracker maar die wens komt vanuit de omgeving (familie, ouders, kinderen).

Een bijvoorbeeld ter verduidelijking. Je wilt graag een tracker voor je kind van 3 jaar omdat je bang bent voor weglopen op het stand, in een pretpark of dichter bij huis in het winkelcentrum in je buurt. Belangrijk is dat je snel in actie kunt komen als er iets gebeurt en vrijwel direct kunt zien (op de bijbehorende app vd tracker) waar je kind is. Als voorbeeld zou je dan als eisen kunnen benoemen:

  • de tracker moet je goed kunnen bevestigen aan de kleding van je kind
  • je kind kan de tracker niet zelf afdoen of losmaken
  • je kind kan de tracker niet uitzetten
  • de tracker moet tegen een stootje kunnen
  • de tracker moet vrijwel realtime te volgen zijn

Op die manier kun je doelgericht gaan zoeken naar de voor jou geschikte GPS Tracker. Als je gaat zoeken op internet vind je talloze GPS Trackers en zie je binnen de kortste keren door de bomen het bos niet meer.

2. Nauwkeurig zijn

Eigenlijk verwacht je dat elke tracker nauwkeurig is omdat je misschien onbewust een vergelijking maakt met de GPS in je auto. Bij de vele GPS Trackers die je tegenwoordig kunt kopen zijn er toch veel verschillen. Mijn advies is om heel concreet in de specificaties te lezen wat de nauwkeurigheid van de tracker is. Dit staat namelijk vrijwel altijd beschreven in de kenmerken van de tracker. De kwaliteit van de GPS module bepaald grotendeels de nauwkeurigheid. Weersinvloeden zijn uiteraard ook van belang en net als bij veel soorten apparaten zal een GPS module van mindere kwaliteit daar meer last van hebben dan eentje van goede kwaliteit.

3. Lange batterijduur

Dat batterijduur belangrijk is spreekt voor zich maar is niet altijd op de voorgrond bij de selectie. Vaak kijkt men naar het uiterlijk en formaat van de tracker en niet naar de specificaties. Om teleurstelling te voorkomen is het wel belangrijk de specificaties te lezen en begrijpen. Ook kun je hiermee verschillende trackers gemakkelijk met elkaar vergelijken. Een tracker met een batterijgrootte van 1300 mAh zal minder lang meegaan dan een batterij van 3000 mAh bij dezelfde instellingen. De ‘batterijconsumptie’ is uiteraard van belang maar dat zal over het algemeen bij elke tracker hetzelfde zijn. De belangrijkste instelling voor het batterijverbruik is de intervaltijd, hoe vaak stuurt de tracker een update van zijn positie. Bij een intervaltijd van 1 minuut heb je een vrij nauwkeurige tracking maar is de batterij sneller leeg dan wanneer de tracker elk uur zijn positie stuurt.

4. Prijs / Kwaliteit verhouding

Dit element is lastig te beoordelen want je kunt niet alleen naar de prijs kijken maar moet ook de specificaties kunnen beoordelen. Een betere nauwkeurigheid en lange batterijduur zal in de prijs verwerkt zitten. Over het algemeen hoeft duurder niet beter te zijn maar zal goedkoop wel duurkoop zijn! Laat je niet verleiden door een lage prijs maar wees bij een lage prijs vooral sceptisch en kijk goed naar de specificaties. Let naast de specificaties van de tracker zelf ook op zaken zoals een vast/variabele abonnementsvorm (incl simkaart) vs zelf zorgen voor een simkaart, 2G vs 3G, GPS vs GPS/Wifi/Bluetooth etc etc.

5. Lange levensduur

Je koopt een tracker vaak om voor meerdere jaren te kunnen gebruiken. Het is niet de bedoeling dat je elk jaar een nieuwe tracker moet kopen omdat ie dan versleten is. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat je de goedkopere trackers (tot circa 50 euro) die je op buitenlandse internetsites kunt kopen beter kunt vermijden. Hierbij is het dat je krijgt wat je betaald. Voor weinig geld krijg je over het algemeen ook weinig kwaliteit. Heb je niet al te hoge verwachtingen, wil je eerst eens een tracker uitproberen en niet teveel geld uitgeven, bestel dan gerust voor weinig geld een tracker op een chinese site, Wellicht krijg je door deze ervaring ook een beter beeld wat je wel een niet zoekt in een tracker. Het kan natuurlijk ook zijn dat de tracker precies voldoet aan je verwachtingen….

In deze blog heb ik getracht om een aantal aspecten te benoemen waar je op zou kunnen letten bij de aanschaf van een GPS Tracker. Dit is vooral bedoeld om je te behoeden voor een aanschaf waar je later spijt van krijgt. Want de ‘beste’ GPS Tracker is de tracker die precies aan je verwachtingen voldoet!

Wil je nog meer weten? Lees dan verder over GPS Trackers en de verschillende doelgroepen

 

Comment Section

0 reacties op “Beste GPS Tracker

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website