Page content

article content

GPS Tracker in het buitenland

GPS Tracker binnen de EU

gps tracker gebruiken in europaIn de blog een GPS Tracker gebruiken binnen Europa heb ik beschreven dat door het afschaffen van de roamingkosten in de EU vanaf 15 juli 2017 de kosten van internet in alle landen van de EU hetzeflde zijn. Heb je een internetbundel bij je abonnement dan kun je die overal zonder extra kosten gebruiken (check voor de zekerheid bij je provider of er geen uitzonderingen/beperkingen zijn). Dit geldt overigens ook voor Sim Only gebruikers echter niet voor pre-paid gebruikers.

GPS Tracker buiten de EU

GPS Tracker in het buitenlandBuiten de EU is het een ander verhaal, dan heb je namelijk nog steeds te maken met roamingkosten en de vraag is dan hoe je de internetkosten van je GPS Tracker kunt beperken. Deze vraag is natuurlijk niet alleen van toepassing op een tracker maar ook voor je mobiele telefoon die je waarschijnlijk ook bij je hebt als je buiten de EU gaat reizen.

Onderstaand een aantal opties voor het gebruiken van internet buiten de EU:

Bundels / Blox etc

Veel providers bieden hun klanten extra mogelijkheden om te internetten in het buitenland maar vaak betaal je een bedrag per dag en/of week. Bijvoorbeeld bij Vodafone heb je BloX van 5 euro per dag waarbij je kunt bellen/smsen/internetten. Als je dit gaat gebruiken voor je GPS Tracker dan ben je vrij duur uit met circa 150 euro per maand. Dan heb je naast de hoge kosten wellicht ook nog het probleem dat dit niet in elk land geldig is. Voor een GPS Tracker zou ik deze optie NIET willen adviseren.

Internationale simkaart

Er zijn een aantal bedrijven die een internationale simkaart aanbieden die je wereldwijd kunt gebruiken. Deze bedrijven hebben afspraken met providers waarbij ze de roamingkosten sterk kunnen beperken. Je betaald afhankelijk van het land waar je bent ongeveer 15 á 20 cent per mb en aangezien een GPS Tracker relatief weinig data gebruikt is dit een zeer interessante oplossing. Stuurt je tracker elke minuut een statusupdate dan verbruikt de tracker ongeveer 1,5 mb per dag, wat neerkomt op ongeveer 25 eurocent per dag (afhankelijk van het land).

Deze oplossing is voor mensen die van gemak houden want je koopt de simkaart gewoon in Nederland dus zeker interessant voor mensen die veel reizen naar verschillende landen en mensen die het lastig vinden om steeds in elke land waar ze komen lokaal een simkaart moeten kopen.

Lokale simkaart

Over het algemeen is de goedkoopste oplossing om in het land waar je naartoe reist een simkaart te kopen. Vooraf kun je al informatie zoeken welke provider en waar je de kaart kunt kopen. Bij vrijwel elk provider kun je een pre-paid simkaart kopen en additioneel databundels waarbij het per mb goedkoper zal zijn. Als je een GPS Tracker gebruikt heb je in principe vrij weinig aan de aangeboden databundels omdat een tracker relatief weinig data gebruikt, denk aan circa 50mb per maand bij continue gebruik.

Advies

GPS Tracker binnen de EU

Heb je een simonly of mulitsimkaart voor je tracker dan is die prima te gebruiken binnen de EU omdat je data in de gehele EU geldig is. Moet je nog een simkaart aanschaffen en gebruik je je tracker in één land dan kun je overwegen om een pre-paid simkaart aan te schaffen in het betreffende land. Ga je de tracker gebruiken in meerdere EU-landen dan zo ik adviseren om een Internationale simkaart aan te schaffen.

GPS Tracker buiten de EU

Reis je naar één land dan kun je overwegen om lokaal een simkaart aan te schaffen. Als je geen zin hebt om je daarin te verdiepen kun je in Nederland al een Internationale simkaart aanschaffen. Reis je naar meerdere landen dan zou ik sowieso een Internationale simkaart adviseren.

 

Comment Section

0 reacties op “GPS Tracker in het buitenland

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website