Page content

article content

GPS Tracker gebruiken binnen Europa

Wat heb je nodig om je GPS Tracker binnen Europa te gebruiken?

  • een GPS Tracker
  • een simkaart met bijbehorend abonnement of beltegoed

 

Een GPS Tracker

GPS Tracker

Het klink vrij logisch maar je kunt in principe elke GPS Tracker wereldwijd gebruiken. Dat heeft ermee te maken dat GPS (Global Positioning System) wereldwijd, door de satellieten om ons heen beschikbaar is. Wat velen wellicht nog niet weten is dat in elke GPS Tracker een simkaart moet zitten, anders is de tracker vrij nutteloos want dan er geen data verstuurd naar degene die wil weten waar de GPS Tracker is. Dus de simkaart is cruciaal en zend de GPS positie van de tracker naar een ontvanger, veelal een app op een mobiele telefoon.

 

 

Een simkaart in je GPS Tracker

simkaart voor gps trackerNu zijn er veel fabrikanten van GPS Trackers en zijn er verschillende varianten van het gebruik van de simkaart te onderscheiden. Om het overzichtelijk te houden zijn er 2 hoofdstromen:

  1. Simkaart ingebouwd door fabrikant: je koopt een GPS Tracker en de simkaart is reeds aanwezig. Dat is uiteraard handig omdat je dan zelf niet hoeft te zorgen voor een simkaart. Er zitten vaak wel hogere kosten aan het gebruik van de GPS Tracker dan wanneer je zelf zorgt voor een simkaart. Je betaald een vast bedrag per maand of afhankelijk van het gebruik (pre-paid).
  2. Zelf zorgen voor een simkaart: Je koopt een GPS Tracker en je moet zelf een simkaart aanschaffen. Je hebt dan grofweg de keuze tussen een simonly, pre-paid of multisimkaart bij alle GSM providers.

Geen Roamingkosten voor internet in de EU vanaf 15 juli 2017

Vanaf 15 juli 2017 zijn de roamingkosten in de EU afgeschaft voor bellen en internetten. Dit betekent dat je een GPS Tracker in de gehele EU kunt gebruiken tegen dezelfde kosten. Hoe hoog die kosten zijn hangt uiteraard af van je provider. Check vooraf altijd de ‘kleine lettertjes’ bij je provider of er beperkingen zijn bij je simkaart om niet onnodig hoge kosten te maken. Een GPS Tracker gebruikt niet veel data (circa 50mb per maand bij een intervaltijd van 1 minuut) maar het is toch zonde als je meer moet betalen dan verwacht.

Comment Section

0 reacties op “GPS Tracker gebruiken binnen Europa

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website