Page content

article content

GPS Tracker voor kleine en opgroeiende kinderen

In de media lees je weleens over de ‘zin en onzin’ van het gebruik van een GPS Tracker bij kinderen. Vaak worden daar dan een beeld geschetst van  paranoïde ouders die continue aan het checken zijn waar hun kind zich op dat moment begeeft. Ouders die er op die manier mee omgaan kunnen inderdaad beter GEEN GPS Tracker aan hun kind geven want dat geeft veel meer rust voor zowel ouders als kind. Echter de meerderheid weet op een verstandige manier om te gaan met een GPS Tracker en zien het vooral als een hulpmiddel om de veiligheid te vergroten. Onderstaand schets ik een aantal voorbeelden van het dagelijks gebruik van een GPS Tracker bij kinderen.

 

Case 1. Kind kwijt in een pretpark, op het stand of elders

Vermissing kindIedereen maakt het zelf weleens mee of ziet het gebeuren dat een kind is vermist in een omgeving waar veel mensen samenkomen zoals een pretpark of op het stand. Zodra een kind kan lopen bestaat het risico dat je op een gegeven moment je kind niet meer ziet omdat je even de andere kant opkeek. Meestal is je kind niet ver weg en is snel gevonden maar ook regelmatig is er langer nodig en dat is vaak een zeer angstige periode omdat er dan allerlei (enge) scenario’s in je opkomen. Enkele keren loopt het helaas niet goed af, dat zien we dan in de media en laat een diepe indruk achter.

Even voor de duidelijkheid, een GPS Tracker kan een vermissing NIET voorkomen. Wat een GPS Tracker WEL kan doen en dat is zeer cruciaal bij een vermissing, is het snel localiseren van je kind. Iedereen weet, des te langer iemand is vermist, des te moeilijker deze is te vinden!

Als je kind is vermist weet je uiteraard niet in welke richting je moet zoeken met het risico dat je de verkeerde kant oploopt en alleen maar verder weg raakt van je kind. In eerste instantie kijk je zoekend om je heen en gaat vervolgens toch maar lopen om ‘iets’ te doen!

Heeft je kind een GPS Tracker, dan kun je met de bijbehorende app op je telefoon razendsnel zien waar de GPS Tracker en dus je kind op dat moment is. Je kunt direct in actie komen en je kind opsporen zonder tijd te verliezen. Zeker in de buurt van water of verkeer is het cruciaal snel te kunnen handelen…..

Case 2. Je kind gaat al naar school, is een GPS Tracker dan nog nodig?

GPS Tracker bij een kindJe zou denken dat dit niet meer nodig is, immers je kind is al behoorlijk zelfstandig. Echter omdat je kind vaker (alleen) op pad gaat en ook steeds verder weg kan er ‘vanalles’ gebeuren. Je wilt niet continue je kind in de gaten houden maar wel bijvoorbeeld als je kind na de afgesproken tijd nog steeds niet thuis is, even kunnen checken of ie al onderweg is. Dat neemt al heel veel zorgen weg. Je wilt je kind namelijk ook niet al van jongs af aan een mobieltje meegeven, meestal is de batterij leeg en bestaat het risico van kwijtraken. Mocht er iets aan de hand zijn met je kind, bijvoorbeeld gevallen met de fiets, fiets kapot of iets dergelijks, dan kan je kind ook jou hulp inroepen met bijvoorbeeld een SOS-button op de GPS Tracker en kun je via de app precies bepalen waar je kind is.

Case 3. Kinderen met autisme

Kinderen met autisme spelen ook gewoon buiten net als andere kinderen maar soms zijn deze kinderen letterlijk even de weg kwijt. Weten ze niet meer hoe ze thuis moeten komen, raken in paniek en dan is een GPS Tracker een ideale uitkomst om je kind te kunnen opsporen. Je kunt ook met je kind afspreken als er iets is ‘druk dan op de alarmknop’.

Hopelijk geeft het bovenstaande een beeld van de mogelijkheden van een GPS Tracker en in welke situaties je deze goed zou kunnen gebruiken. Samenvattend is het voornamelijk een handig hulpmiddel om snel te kunnen reageren bij een vermissing. Naarmate je kind ouder is kan deze ook met de GPS Tracker een signaal geven als er iets aan de hand is. Sommige trackers hebben zelfs een belfunctie. Het doel is voornamelijk snel in actie kunnen komen als het noodzakelijk is en je kind nauwkeurig kunnen localiseren.

Meer informatie over een GPS Tracker bij kleine kinderen (en direct bestellen) is te vinden op:

GPS Tracker voor kleine kinderen van 0-6 jaar

Meer informatie over een GPS Tracker bij een schoolkind (6-12) is te vinden op:

GPS Tracker voor kinderen van 6-12 jaar

Informatie over alle toepassingsmogelijkheden van GPS Trackers (kinderen, tieners, volwassenen, ouderen, huisdieren, auto’s) is te vinden op:

Hoofdpagina van Veiligheid en Gemak met alle mogelijkheden

Comment Section

0 reacties op “GPS Tracker voor kleine en opgroeiende kinderen

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website