Page content

article content

GPS Tracker voor Tieners en Volwassenen

GPS Tracker voor Tieners

GPS Tracker TienersGPS Trackers voor ‘Tieners’ lijkt in eerste instantie van weinig toegevoegde waarde, alhoewel er in de media regelmatig aandacht is voor ernstige zaken die, even voor de duidelijkheid niet (allemaal) voorkomen kunnen worden met een GPS Tracker maar een GPS Tracker kan puur als hulpmiddel er wel voor zorgen dat de persoon en/of spullen zoals een jas, tas etc sneller kunnen worden gevonden. Ik zie een GPS Tracker niet als een preventiemiddel maar als een hulpmiddel dat extra veiligheid ‘kan’ bieden.

 

In dit deel van het artikel zal ik me voornamelijk focussen op allerdaagse zaken die elke ouder van een tiener weleens heeft gemaakt of waarschijnlijk nog mee zal maken.

Zelf heb ik dochter van inmiddels bijna 19 jaar en zou achteraf gezien in tal van situaties willen dat ze toen een GPS Tracker bij zich zou hebben. Niet dat er iets ernstigs is gebeurt maar het zou zeker zorgen voor een betere nachtrust. In de leeftijd van ongeveer 12 jaar maak je afspraken over de tijd dat ze thuis moet zijn of in ieder geval thuis vóór het donker omdat je weet wat er zou kunnen gebeuren! En toch gebeurt het vaak dat het al donker is en ze nog niet thuis is. De irritatie gaat dan al vrij snel over in bezorgdheid en je hoopt vooral dat er niets is gebeurt. Bellen levert niets op want haar mobieltje is leeg of ze hoort em niet omdat ze onderweg is…..

Als ze een GPS Tracker had gehad zou ik even kunnen checken waar ze op dat moment is. Zie ik dat ze onderweg is naar huis dan was ik al een stuk geruster geweest. Zoniet, dan kan ik als ik het niet vertrouw de GPS Tracker gaan opsporen en kijken of er iets aan de hand is.

Dan worden ze ouder en willen met vrienden uitgaan. In het begin ga je nog brengen en halen maar op een gegeven moment willen ze toch zelf op de fiets en spreek je af dat ze nooit alleen naar huis mag fietsen.

Dan hoor je na een avond uitgaan dat ze toch alleen is gegaan want de ene wou nog niet naar huis en de ander ging nog ff naar een ander feestje! Dan slaat de schrik je om het hart want je weet wat er allemaal zou kunnen gebeuren onderweg. Gebeurt er vaak iets? Nee, gelukkig niet maar niemand wil dat zijn kind iets overkomt dus doe je alles om dat te voorkomen.

Vervolgens gaan ze alleen op vakantie en heb je er helemaal geen zicht meer op. Het enige wat je kunt zeggen is; doe voorzichtig en doe gekke dingen etc etc Ik zou achteraf gezien toch willen dat ze toen ook een GPS Tracker bij zich zou hebben al is het alleen maar zodat ze zou kunnen aangeven als ze echt hulp nodig heeft of in een noodsituatie zit.

Een GPS Tracker is geen wondermiddel en moet je vooral ook niet gebruiken om iemand te controleren. Zie het vooral als een hulpmiddel als je kind aan het opgroeien is en hopelijk heb de tracker nooit ‘echt’ nodig.

GPS Tracker voor Volwassenen

GPS Trackers voor volwassenen is nog niet zo ingeburgerd omdat velen nog het beeld hebben dat een GPS Tracker iets is om een ander te kunnen volgen, een soort van spionagemiddel. Uiteraard kan een GPS Tracker gebruikt worden om een persoon te volgen en zal in de praktijk ook weleens op die manier gebruikt worden maar dat is niet de insteek van dit artikel.

Bij kleine en opgroeiende kinderen is dat uiteraard een ander verhaal. Als je kind in een pretpark of op het stand is vermist kun je em met een GPS Tracker snel terug vinden. Je wilt als ouder op de eerste plaats natuurlijk niet je kind kwijtraken maar als dat eens gebeurt en dat is vaker dan je denkt, wil je niet dat er iets gebeurt en zo snel mogelijk in actie kunnen komen. Lees daarover meer op GPS Tracker bij kleine en opgroeiende kinderen.

Een GPS Tracker bij volwassenen zie ik voornamelijk vanuit veiligheidsoogpunt. Een volwassene en voornamelijk een vrouw voelt zich niet altijd prettig in het donker of bijvoorbeeld het openbaar vervoer en toch zie ik vaak vrouwen in het donker wandelen of hardlopen.

Naast het veiligheidsoogpunt kan er ook altijd iets onverwachts gebeuren. Bijvoorbeeld, je bent overdag aan het harlopen of wandelen en je raakt geblesseerd of je bent onderweg met je fiets/scooter en je valt. Maar je hebt toch altijd je telefoon bij je, hoor ik je denken! Dat is inderdaad meestal het geval maar hoe vaak is je telefoon niet leeg of ligt thuis als je em eigenlijk nodig hebt. Tijdens een val kan ie trouwens ook stuk gaan waardoor je in een lastige situatie zit op dat moment.

Met de SOS knop van je GPS Tracker kun je laten weten dat er ‘iets’ aan de hand is en hulp nodig hebt. Degene die de app heeft geinstalleerd ziet je signaal op de mobiele telefoon en kan je direct localiseren en te hulp komen. Er zijn zelfs ook GPS Trackers met een belfunctie (naar voorgeprogrammeerde nummers) zodat je ook nog kunt laten weten wat er precies aan de hand is.

Als je gevallen bent in een bos kun je uiteraard ook lastig aangeven waar je precies bent. Heb je een GPS Tracker bij je dan is dat voor degene die te hulp komt eenvoudig je te vinden met de app.

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “GPS Tracker voor Tieners en Volwassenen

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website